Sommar 2012 i bilder

Nu måste vi väl alla vara överens om att sommaren är över. Igår var det till exempel dags för Jacklin att ha sin nya höstjacka på sig, för det spöregnade och var ruggigt väder ute, åtminstone fram tills solen kröp fram igen.
Så även om det var ett tag sedan jag lovade lägga upp bilder från semestern uppe i Hälsingland (vart tar tiden vägen?) så är det väl egentligen inte legitimt att summera sommaren 2012 förrän nu när hösten är på intåg.
 
Okej, here we go.
 
Mamman, pappan och de ljuvliga barna Jacklin och Julian tog i vanlig ordning tåget upp till Ljusdal för att tillbringa semestern där, dvs. HELA JULI MÅNAD! Yikes, så länge har vi aldrig varit uppe i ett svep tror jag. För Julians del var det andra gången han åkte upp dit.
 
 
Julian var ett mycket behagligt sällskap, sov nästan hela resan. Jacklin, som är en van tågresenär, spexar.
 
 
Första veckan var det hett! Riktig sommarvärme. Läge för mjukglass på "Brollans grill" i Ljusdal och vi köpte solglasögon till oss allihopa. Inte till Julian då i och för sig. Pappan tillbringade dagarna tröjlös och fick sig en rejäl bränna på farfarns balkong. Mycket lekparkshäng blev det dessa dagar också, men bilder från det finns inte. Värme är inte lika med aktiv med kameran tyvärr. Pust!
 
En del mornar fick jag och Jacklin helt för oss själva medans grabbarna sov, då passade vi på att sminka varandra.
 
Uppe hos Susanne, Tomas och Joel var utomhuspoolen framplockad och fylld. Vattnet var inte så jättevarmt, men när Tojje, Stephanie, Benjamin och Brandon också kom på besök och Benjamin och Joel bestämde sig för att bada så hakade Jacklin på. Själv var jag inne och matade Julian. Precis då bestämdes det också att projekt "blöjfri Jacklin" skulle inledas.
 
 
Den här semestern skulle innehålla mer än avslappning. Pappan äger nämligen en hel del skog som for illa i stormen Dagmar och en del nedfallna träd skulle tas omhand. Det betydde att mamman hade båda barnen själv lite mer än önskvärt och då fick det bli kojbyggning för att underhålla barna.
 
...och Julian, han sov.
 
 
Ute i Vik finns blåbärsskogen alldeles runt hörnet. Julian sattes i bärselen på pappan och så gav vi oss iväg...
 
 
Mamman är absolut ingen skogsmänniska och är sjukligt rädd för björnar, så när det kom ett parti med nedfallna träd och det därmed blev lite trixigt att ta sig fram så drog sig mamman ur och ville gå tillbaka, utan några blåbär. Till och med pappan tyckte att det var lite väl, men främst för att han hade en bäbis fram på bröstet.
 
 
Mormor och morfar bjöd med oss på en tur till jaktstugan Ukraina uppe i Harsaskogarna. 
 
Mammans farfar (Sven Andersson) var med vid bygget av stugan. Det är den tredje mannen från vänster.
 
Morfar grillade korv i grilljärn.
 
   
Svedbovallen nästa. Där fick Jacklin klappa getter, se kalvar, trampa i getbajs och mata hönor med gräs. Vi fikade lite också.
 
 
Vad Julian gjorde? Jo, han sov...
 
 
Det var marknad i Gamla Stan i Ljusdal. Jacklin fick åka karusell för första gången, vilken lycka!
 
 
Jacklin har fått ett väldigt intresse för smink och ser inga problem med att använda Singoallakakornas syltfyllning som läppstift.
 
 
Kors i taket! Hon somnade i soffan! 
 
 
Uppe i Störsbäcken. Pappan och farfarn var ute i skogen och röjde upp medans mamman och barnen röjde på gårn.
 
 
Trän.
 
 
Släpade ut lapptäcket så vi kunde ligga på gräsmattan och njuta av solen och värmen. Men det var för varmt, blåste en hel del och barnen bajsade och grinade ikapp. I ungefär två minuter höll de god min, och Julian var för en gångs skull vaken! Kodakmoment!
 
4 veckor går fort, och vips var det dags att packa väskan och fara hemåt igen.
 
Läser tidningen som en stor tjej.
 
 
Sover...såklart. 
 
Efter 2 veckor packades väskan igen. Farfarn hade varit ner och hälsat på oss och vi hängde med honom i bilen upp till Hälsingland igen. Vi blev uppe i nästan en vecka, mamman och barnen. Pappan stannade i Stockholm för han skulle jobba.
 
 
Jacklin har äntligen gjort ett armband till mamman!
 
 
Väntar på bussen till mormor och morfar.
 
 
Morfar fick prova mata Julian.
 
 
Blåbärspaj vaniljvisp, mums!
 
 
Eftersom jag gjorde det stora misstaget att lämna vagnen kvar hemma i Stockholm var jag tvungen att köpa en vagn så vi kunde ta oss någonstans lite lättare. Fyndade en fin sulky som fick toppbetyg från lillen. Se så gott han sover.
 
 
Moster "Nina" med gröna ärten i knät.
 
  
Sötaste lille dreggelkusen.
 
Min favorittjej på tåget tillbaka till pappa i Stockholm som hon längtat efter så mycket. 2 minuter efter att tåget lämnat perrongen i Ljusdal sa Jacklin: Åh, nu är vi snart framme! Ja, det går inte att klaga på hennes positiva inställning! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0