Mat och potatis

Nu är det spännande tider! Kanske mest för Julians del, för han får nu prova äta lite mat. Hittills har det blivit potatis, morot, majs, lite fruktpuré (päron, mango, banan, äpple) och så lite vatten ur flaska.
 
Han har absolut inga problem med konsistensen, han gapar bara efter mer och är ivrig att lära sig hur man gör för att äta ordentligt. En hel del kommer ut igen, men inte för att han inte tycker om det utan för att han inte kan helt enkelt.
 
Vad häftigt att se ett barn så otroligt matfrisk och nyfiken när vi är van vid Jacklin som alltid grimaserat åt det mesta och varit nödbedd när det gällt mat!
Har en känsla av att Julian kommer bli en riktig liten tjockis om vi inte passar oss vad vi ger honom, och hur mycket. Just nu har han blivit ledsen när vi bestämt oss för att han fått tillräckligt för att vara första gången han provat det, han kan tänka sig att trycka i sig mycket mera tydligen.
 
Men vad kul det är att se en 4-månaders bli som helt galen efter mosad majs och potatis blandat med morot och jagar skeden och sörplar i sig från både sked, händer och haklapp! 
 
Misstänker också att stödkudden i matstolen och den vita brickan kommer att bli permanent orangefläckiga efter morotsorgier av detta slag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0